marts 16th, 2011 by mycard

Der er mange der spørge mig, hvor meget data de bruger?
Det er et svært spørgsmål, fordi der er 10000-vis af forskellige forbrugsmønstre.
Men jeg tænkte, at det ville være et godt blog indlæg, så her er den.

Hvor meget data bruger du?

Jeg gennemgår de forskellige muligheder du har, for at bruge data, også fortæller jeg hvordan du kan tælle det op, til sidst kan du regne det hele sammen.

Hjemmesider

Hjemmesider bruger slet ikke så meget data som du måske tror, en god stor side fylder måske 200kb, og det meste af indholdet bliver vist igen, når du browser videre, du kan sagnes holde dig under 1 mb/ dagen og stadig besøge mange sider hver dag.
Sider som lektio og andre skema sider er ekstrem effektive, disse sider skal du besøge 1000-vis af gange får forbruget overhoved kan ses.
Lektio fylder fx kun 50kb og det er første gang du besøger siden.

Selvfølgelig er der sider der fylder mere, det er som regel billeder der fylder meget.
Hvor mange hjemmesider besøger du om dagen?

Email

Email er et af de svære områder, jeg får ca. 30 mails om dagen, og læse mange af dem på telefonen, så jeg bruger meget trafik på mails.
Tilgengæld er det rimelig fast hvad en mail fylder, i mit tilfælde er gennemsnittet 30kb, dit er måske et lidt anderledes? En mail fra Asos.com fylder imellem 400kb og 1mb, mens en mail fra Borsen fylder 50kb, en ganske normal tekst mail fylder under 10kb.

Husk at mailen ikke fylder noget, hvis du ikke åbner den :)

Video

Video fylder meget på nettet, når du ser en video på youtube fylder den lidt under 1mb/min, det er hvad en iPhone kan trække (her er der kun en kvalitet at vælge imellem. Android telefoner kan få youtube film til at streame på op til 4mb/min.

For at holde overblik, så tænk på hvor meget video du ser om ugen eller dagen, i gennemsnit, måske endda hvor meget video du gerne ville se?

Facebook og Twitter

Facebook og twitter fylder ikke særlig meget, det er først når du henter video, billeder eller musik ned på din telefon, de bruger data.

På facebook fylder et billede under 40kb per stk, det gør at et album med 20 billeder fylder under en mb, men det betyder vel altsammen noget:)

Del dataforbindelsen til din PC

Her kan jeg ikke hjælpe, jeg bruger det på den måde, at jeg tilslutter telefonen computeren, også sidder jeg på nettet i 10 min, her bruger jeg maksimalt 100mb.

ubegrænset?

Ubegrænset betyder at du ikke er begrænset, altså er ubegrænset et dymanisk tal, for min far er det 5 mb, min søster er det 2 gb og for mig er det ca. 1gb. Det er meget forskelligt.

Jeg vil sige at de fleste med en Smartphone, iPhone eller Android kan klare sig, ubegrænset, med 1gb/måned, hvis du slutter din telefon til din computer og få netværk gennem den, så kan du bruge meget mere. 5 gb er mere end rigeligt til alle, med en anden internet forbindelse også.

Hvad med alle dem som ikke har en smartphone?

Du har nok ikke brug for en fast dataforbindelse …

Når du skal regne ud hvad du bruger, er det en god idé at regne med forbrug/dag

Hvor mange hjemmesider besøger jeg på en normal dag? Og gang det med 200kb
Hvor mange mails fik jeg sidste uge? Og gang det med 30kb
Hvor mange billeder ser jeg på Facebook om dagen? Og gang det med 40kb
Hvor mange gange tilslutter du til computeren om ugen? Og gang det med 50mb

  • Om mobilAb

    MobilAbonnement guiden er tænkt, som en guide som skal gører det lettere for dig at finde det bedste og billigste mobilabonnement for dig. Vi forsørger at samle data fra de fleste mobiloperatører og severer dem let tilgængeligt. 
    Læs mere